Hooggevoeligheid

Zoals ik het nu zie is hooggevoeligheid een gevolg van een trauma wat je helemaal in onbalans brengt. De aandacht wordt op die manier te veel buiten jezelf gericht. Terwijl de kracht en de heling in jezelf zit.
Het vraagt om telkens als je wat voelt, om weer terug naar jezelf te gaan. Jezelf te voelen, je lichaam te voelen en vanuit je hart in je hoofd aanwezig te zijn. Heel bewust het nu moment ervaren. En zo voelen en merken dat het veilig is om in je lichaam en bij jezelf aanwezig te zijn. En zo het andere wat je ook ervaart buiten jezelf te laten zijn. Je kan dat loslaten, je hoeft hier niks mee.
Vaak is dat een onbewust programma wat automatisch draaid. Daarom is het goed om het bewust om te gaan zetten. Wat dit vraagt om bewustzijn en autoriteit. Jezelf weer laten zien, wie je werkelijk bent. En dat lukt echt niet als je steeds op de buitenwereld gericht bent.

Heb je er zin om je eigen kracht en vermogens te leren kennen en jezelf op die manier te helpen. Of wil je graag dat je kind weer in zijn eigen kracht en vermogens komt te staan zodat hij/zijn met liefde en ondersteuning van de ouders/ verzorgers zichzelf kan helpen. Dan kan je met je vraag mailen naar: Info@praktijkcompassie.nl